今日头条 【香港危局】CNN:中共拒...

【香港危局】CNN:中共拒让美国两军舰几周内到港口访问

分享
With the Philippine flag in the background, U.S. Navy Capt. Pat Hannifin addresses the media during a news conference aboard the aircraft carrier USS Ronald Reagan as it is anchored off Manila Bay Wednesday, Aug. 7, 2019 west of Manila, Philippines. The USS Ronald Reagan is cruising in international waters in the South China Sea amid tensions in the disputed islands, shoals and reefs between China and other claimant-countries as Philippines, Vietnam and Malaysia. Behind him is Rear Admiral Karl Thomas, Commander, Battle Force 7th Fleet. (AP Photo/Bullit Marquez)

【2019年8月14日】(欧洲希望之声天羽编译)在香港持续不稳定的情况下,中共官员拒绝了美国要求在未来几周内让两艘美国海军舰艇在那里进行港口访问的请求。

“中共政府拒绝接受美国绿湾和伊利湖号计划在未来几周内到达香港港口访问的请求”。美国海军太平洋舰队副发言人内特克里斯滕森周二在一份声明中对美国有线电视新闻网CNN说。

两栖运输码头船USS Green Bay计划于8月17日访问香港,导弹巡洋舰USS Lake Erie计划于下月访问。

克里斯滕森说:“美国海军在成功访问香港方面有着长期的记录,我们希望它们继续存在。我们会向中共政府提供有关他们拒绝请求的进一步信息。”

这不是中共官员第一次拒绝美国要求乘船访问香港的请求。

中共同样取消了2018年的美国港口访问。

美国总统唐纳德·特朗普(川普)周二在推特上说:“我们的情报告诉我们,中共政府正在向香港边境派军。每个人都应该保持冷静和安全。”

 

留言

Please enter your comment!
Please enter your name here